Hedvig
6 °C
15 °C

Már francia vízirendőrök is keresik Ophélie Bretnachert

2008.12.18. 10:37
Francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak a két hete Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher keresésében.

Magyarországra érkezett Franciaországból a Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa, akik egy nagy teljesítményű, speciális hangradar használatával kapcsolódnak be az eltűnt diáklány keresésébe. A francia hatóságok a nyomozók rendelkezésére bocsátották azt a szonárt, mely lényegesen nagyobb teljesítményű, mint amivel Magyarországon bármely hatóság rendelkezik

A francia és magyar búvárok annak ellenére kutatnak Ophélie Bretnacher után, hogy egyelőre nem lehet tudni, valóban a Dunába esett-e a lány. A speciális nyomozócsoport eddig száz embert hallgatott meg, köztük negyven olyan egyetemistát, akik ismerték az eltűnt diákot. Közülük többen az eltűnésének éjszakáján is találkoztak Ophélie Bretnacherrel. A meghallgatottak eddig nem tudtak olyan információval szolgálni, amely közelebb vitte volna a nyomozókat a lány megtalálásához - mutatott rá a BRFK.

A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek van bármilyen információjuk Ophélie Bretnacher eltűnéséről. Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába. Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg.

A lány édesapja, Francis Bretnacher az eltűnés után azt mondta: nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett és bízik a magyar rendőrségben. Barátai elmondása szerint Ophélie az egyetemi teendői mellett bébiszitterként gyerekekre is vigyázott, estéit pedig gyakran töltötte a barátaival.