Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs kihallgatható állapotban a bankrabló őrnagy

2005.08.29. 16:52
A kalapot és napszemüveget viselő férfi 2005. augusztus 26-án délben rabolt ki egy Üllői úti bankfiókot. A kétmilliós zsákmánnyal menekülni kezdett, a rendőri üldözés végén öngyilkosságot kísérelt meg. A korábban mentálhigiénés kezelés alatt álló férfi sérülései miatt nincs olyan állapotban, hogy válaszolni tudna a katonai ügyészek kérdéseire.

Továbbra sincs kihallgatható állapotban a pénteken bankot raboló, majd magát főbe lövő katonatiszt. A kalapot és napszemüveget viselő férfi 2005. augusztus 26-án délben hatolt be az Üllői úton lévő pénzintézetbe, a biztonsági őrt megfenyegette, fegyverét elvette és a bankban dolgozó két alkalmazottól a napi bevételt követelte, majd kétmillió forinttal távozott. Mivel a férfi katona, ezért ügyében a Katonai Főügyészség az illetékes, a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság soron kívül átadta.

Vétlen lövés

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A katonai ügyészség az eddig keletkezett nyomozati anyagok nagy részét már megkapta, tudtuk meg Ács Tibor őrnagytól, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjétől. Az öngyilkosságot megkísérlő katonatisztet még nem tudták kihallgatni, sérülései miatt nincs olyan állapotban, hogy válaszolni tudna a katonai ügyészek kérdéseire. A Szent János Kórház Traumatológiai Osztályára szállított férfi állapotát fejsérülésén túl egy mellkasi lövés is súlyosbítja. A korábbi sajtóinformációkkal ellentétben csak egy lövés érte a férfi felsőtestét, nyomatékosította a szóvivő.

A lövedék akkor fúródott és távozott testéből, amikor a Corvin mozi közelében megpróbált beülni egy Suzukiba. A kocsiból megpróbált kiparancsolni két nőt, és miközben egyikükkel dulakodott, letette a biztonsági őrtől megszerzett fegyvert a műszerfalra, ahonnan a másik nő felkapta és ráfogta a férfira. A pisztoly akkor sült el véletlenül, amikor megpróbálta visszakaparintani azt a nőtől.

Autós üldözés

A férfit már a kora délutáni órákban azonosították a rendőrök, az őrnagy ugyanis egy kocsmában felejtette iratait. Miután kiderült az is, hogy a feltételezett tettes milyen járművel, és milyen irányban menekül, több járőregység is üldözni kezdte.

Az üldözés és az öngyilkossági kísérlet körülményeiről a szóvivő elmondta, hogy a férfi a Budaörsi úton hajtott, amikor egy rendőr megpróbálta leinteni. Megfordult és nagy sebességgel menekülni kezdett. Több rendőrautó is üldözőbe vette, a hajsza közben az őrnagy több autóval is ütközött, és az egérúti felüljáró alatt állt meg végül a széthajtott kocsival. A rendőrök beérték és ekkor emelte fejéhez fegyverét.

A katonai ügyészség szóvivője elmondta, hogy a továbbiakban széles körű tanúkihallgatások lesznek, illetve fegyver és orvos szakértői vizsgálatokat rendelnek el a körülmények tisztázására. Azt az információt, hogy a férfi mentálhigiénés kezelés alatt állt a Honvéd kórházban, az ügyészség mindenképp megvizsgálja majd, mondta el az Indexnek Ács Tibor.