István, Vajk
17 °C
34 °C

Kiűzték az örömlányokat a miskolci cityből

2008.09.07. 13:30
10 nap alatt sikerült kiszorítani a prostituáltakat a védett övezetekből Miskolcon. A rendőrök nemrégiben indítottak egy hónapos akciót az utcalányok ellen. Abból lett elegük, hogy a prostituáltak egy része a büntetések ellenére sem volt hajlandó elhagyni az iskolák, óvodák, temetők környékét.

Kéjelgés miatt 22 lány ellen indítottak szabálysértési eljárást az elmúlt hetekben, közülük 11-et elő is állítottak. A prostituáltak azután költöztek be Miskolc belvárosába, miután 2003-ban - egy év elteltével -megszüntették az ország egyetlen türelmi zónáját, az ott lakók tiltakozása miatt.

A védett övezetekből pedig a rendőrök próbálták meg többször kiszorítani őket - eddig kevés sikerrel. A nemrégiben indult egyhónapos akció előtt még ők sem gondolták, hogy most 10 nap alatt sikerül megtisztítaniuk a védett övezeteket.

A miskolci rendőrkapitány szerint ez a szigorú bírói döntéseknek is köszönhető. A sokszoros visszaesőket immár szinte kivétel nélkül súlyosbodó időtartamű elzárás büntetésre sújtják. Ez pedig már eléri azt a hatást, hogy ne merészkedjenek ki az utcára, a védett övezetekbe - nyilatkozta Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány.

Legutóbb egy 18 éves lányt zártak be 15 napra a börtönbe kéjelgés miatt. Az augusztus végén indított akció kezdete óta 11 utcalányt állítottak elő, de összesen 22 prostituált ellen indítottak szabálysértési eljárást. Három, kéjelgés miatt körözött lányt is sikerült elfogniuk a rendőröknek. Őket azért keresték, mert nem vonultak be a börtönbe.