Judit
3 °C
7 °C

Ellopták az Oscar-szobrokat

2000.03.17. 14:05
Egy héttel a díszes átadási ünnepség előtt eltűnt mind az ötvennégy Oscar-szobor. Az amerikai filmakadémia csütörtökön közleményben tudatta, hogy a Chicagoból érkezett szobrokat a Los Angeles-i raktárból lopták el.

A becsomagolt díjak már a Bell Los Angeles-i telephelyéről tüntek el
Mindez pont két héttel azután következett be, hogy a legjobb film jelölésére szétküldendő szavazólapok szőrén-szálán elvesztek az egyik helyi postahivatal cúgos udvarán. A szervezők arra kényszerültek, hogy szomorú arccal újra kipostázzák mind a 4200 levelet.

De vissza a szobrokhoz! Az Oscarokat a Roadway Express (közúti szállítmányozás, kamion, bréko) juttatta el Chicagóból az egyik helyi posta-társaság a Bell központjába. A gondosan becsomagolt díjak már a Bell Los Angeles-i telephelyéről tüntek el. A szóban forgó posta-társaságnak azért is nagyon gáz ez az eset, mert a szavazólapos incidens is náluk történt.

Különös ismertetőjegyek:
Bronz test, rajta réz, majd ezüst, majd 24-karátos arany borítás
Magassága: 34,3 cm
Súlya: 3.85 kilogramm
Tervezője: Cedric Gibbons, az MGM egykori művészeti igazgatója
Az eredeti menetrend szerint az Oscar-szobrokat február 6-án indították Chicagóból, a Roadway Expressel, és pár nappal később érkezett meg a Bellhez. Az újabb Oscar-szállítmány március 24-én, két nappal az átadás előtt érkezik meg a rendezőkhöz, arra az esetre, ha az eredeti szállítmány nem kerülne elő idő közben. Az ügyben az FBI, és a Los Angeles-i rendőrség vagyonvédelmi alosztálya gőzerővel nyomoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?