Auguszta
-3 °C
2 °C

Oszlopra csavarodott egy busz Franciaországban

2008.05.23. 11:18
Egy marokkói utasokat szállító busz egy hidat tartó oszlopra csavarodott péntek hajnalban a franciaországi Blois közelében. Hét ember meghalt, négy embert válságos állapotban szállítottak kórházba.

Hídtartó oszlopnak rohant egy marokkói utasokat szállító busz pénteken, Franciaország középső részén. A balesetben heten meghaltak, a sérültek közül négyen válságos állapotban vannak, tizennyolcan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, írja az AFP.

A baleset péntek hajnalban három óra előtt történt, Blois város közelében, a buszon 32-en utaztak Párizs felé.

A mentésben négy helikopter, 140 tűzoltó és 25 rendőr vesz részt. A busz egyik fele teljesen felcsavarodott ugyanis egy hidat tartó oszlopra.

A nyomozók vizsgálják a szerencsétlenség okát. Az egyik feltételezés szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, de azt sem zárták ki, hogy műszaki hiba okozta a balesetet, mivel az ég tiszta volt, a forgalom pedig csekély.

Az Aziz nevű francia cég bérbe adott busza szerdán indult Marokkóból Párizsba. A vállalat igazgatója azt mondta, turistáknak és kiskereskedőknek szokták bérbe adni a járműveket. A balesetről egyelőre nem tájékoztatták a jelenleg Marokkóban tartózkodó igazgatót.