Hermina
15 °C
27 °C

Tűzpárbaj a gödöllői OTP-fiókban

2003.10.18. 09:14
Súlyosan megsebesítette azt a férfi a biztonsági őr, aki péntek délután megpróbálta kirabolni az Országos Takarékpénztár egyik gödöllői fiókját. Az őr könnyebben sérült.
Az egyelőre még nem tisztázott, hogy miért alakult ki lövöldözés az OTP gödöllői, Szabadság téri fiókjában péntek délután- jelentette a Népszava. A támadó fél három előtt pár perccel lépett a bankfiókba, majd egy csomaggal a pénztárhoz sietett. A 23 éves B. Krisztián azt mondta: felrobbantja a csomagban lévő bombát, ha nem kap pénzt. Az alkalmazottak átadták a pénzt, a menekülő férfi pedig riasztópisztolyával rálőtt a biztonsági őrre, aki viszonozta a tüzet, és kétszer eltalálta a férfit.

A sebesült, csuklyás férfi éppen megpróbált kilépni a fiók ajtaján, amikor a rendőrök a helyszínre értek. A gödöllői rendőrkapitányság szóvivője elmondta, háromszor kellett felszólítani a gyanúsítottat arra, hogy dobja el a fegyverét, mivel eleinte nem akart engedelmeskedni. A lövöldözésben a biztonsági őr könnyebben sérült meg, ám a serényfalvai B. Krisztiánt elfogása után kórházba kellett szállítani. Tegnap este a támadót az Országos Traumatológiai Intézetben műtötték. A rendőrség a pénzt hiánytalanul megtalálta, jelentette a Népszabadság.