Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tízemeletes panelház égett Békásmegyeren

2005.06.14. 11:42
Szomszédja mentett meg egy fiatalembert Békásmegyeren, miután tűz ütött ki a férfi negyedik emeleti lakásában. A tragédiát az egy hónapja átadott tűzoltóállomásról két percen belül megérkező segítség akadályozta meg.

Kigyulladt egy tízemeletes panelház Békásmegyeren. A tűzben hárman füstmérgezést szenvedtek. A tűzoltók huszonkilenc embert mentettek ki a házból, hat lakót speciális létrákkal kellett lehozni.

A tűz a panelház negyedik emeletén, egy háromszobás lakás nappalijában és előszobájában keletkezett eddig ismeretlen okból. A kigyulladt lakásban egy fiatalember tartózkodott, életét szomszédja mentette meg. A szomszéd rátörte az ajtót az alvó férfira. Mindketten füstmérgezést kaptak. Kettőjükön kívül egy idős férfit kellett még füstmérgezés gyanújával kórházba szállítani.

A tűzoltók nagy erőkkel, ötvenen, több mint tíz járművel vonultak a helyszínre. Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője szerint a katasztrófát az akadályozta meg, hogy a riasztásra két perc alatt tudtak reagálni. Ez annak köszönhető, hogy a múlt hónapban új tűzoltóságot adtak át a lakótelepen.

A szomszédját kimentő fiatalembert a Fővárosi Tűzoltóság Életmentő érdemrendre terjeszti fel, mondta el Molnár. A tűz okát még vizsgálják.