Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Féltékenységből ölt a pszichopata emigráns

2003.07.24. 18:04
Féltékenységi dráma állhat egy csehországi hármas gyilkosság hátterében. Litvinovice lakói szerint a hetvenes években Ausztriába emigrált Ladislav Packovcky pszichopata volt, elvált feleségét és a falú összes lakóját fenyegette.
Három szomszédját gyilkolta meg a dél-csehországi Litvínovice faluban, Ceské Budejovice mellett egy 49 éves, Bécsben élő cseh emigráns 20 éves fiával együtt. A gyilkossággal gyanúsított két férfit a rendőrség csütörtökön Prágában letartóztatta - jelentette be Stanislav Gross cseh belügyminiszter.

A helyi lakosok szerint a hetvenes évek végén Ausztriába emigrált férfi pszichopata volt, s a gyilkosság mögött szomszédsági viták, valamint féltékenység húzódik meg. A férfi még Bécsben elvált a feleségétől, aki visszatért szülőfalujába, Litvínovicébe. Volt férje időnként meglátogatta, s állítólag gyakran rendezett féltékenységi jeleneteket feleségének, illetve került összetűzésbe egykori falutársaival, akiket többször is életveszélyesen megfenyegetett.

Egy ilyen vita után került sor kedden a hármas gyilkosságra is. Az áldozatok - mindhárman férfiak - a szomszédban élő család tagjai: az 52 éves apa, 31 éves fia, valamint húgának 26 éves férje. A gyilkossággal gyanúsított Ladislav Pacovsky, illetve John fia után az osztrák rendőrség is nyomozott, mert feltételezték, hogy esetleg osztrák területre menekültek.