Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Nem vizsgálják felül a rokkantkártyákat Budapesten

2008.07.18. 21:18
A BRFK egyelőre nem tervezi, hogy felülvizsgálja a rokkantkártyákat, bár Budapesten sokan hamis, vagy rokonuk kártyáival parkolnak. Ha Miskolcon valaki jogtalanul használ parkoláshoz rokkantkártyát, a rendőrség beviszi, és büntetőeljárást indít ellene.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyelőre nem tervezi a rokkantkártyák felülvizsgálatát. Hivatalosan Budapesten 40 ezer mozgássérült igazolványt állítottak ki, de ennél jóval többen parkolnak a városban hamis, vagy rokonuk kártyáival, számolt be az RTL Híradó.

Budapesten 40 ezer hivatalosan kiállított mozgáskorlátozott igazolvány van, de csak ezer fenntartott hely.

Egy férfi a kislánya rokkantkártyájával parkolt, őt Miskolcon már előállították volna a rendőrök. Ott ugyanis néhány hete beviszik azokat, akik jogtalanul használják az igazolványt. Ezután okirat-hamisítás miatt büntetőeljárást indítanak ellenük. Budapesten hasonló akciót nem terveznek, pedig a problémáról ők is tudnak.

"Vannak, akik hozzátartozójuk parkolókártyájával veszik igénybe a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket úgy, hogy az arra jogosult nem tartózkodik a gépjárműben." - mondta Csillag Melinda, a BRFK sajtóreferense.

Arra nem válaszoltak, hogy miért nem tesznek semmit. Ez ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot is hiába kereste az RTL Híradó.