Géza
-11 °C
-4 °C

Tizenegy autót tört össze parkolás közben

2004.01.08. 14:01
Kisebb katasztrófát okozott egy angol férfi, mikor részegen próbált parkolni, több mint 60 millió forintnyi kárt okozva.
A 39 éves Leslie Arliss terepjárójával nagyjából a londoni otthona előtt parkírozott, azután bement a közeli kocsmába iszogatni. A munkanélküli férfi miután kilépett a pubból, észrevett egy még jobb parkoló helyet, vagy 15 méternyire attól, ahol autója állt. Bepattant Range Roverébe, és jó nagy gázzal rögtön telibe találta a háta mögötti autót, de annyira, hogy az további két kocsit tört össze.

Arliss ezek után előre menetbe váltott, és úgy nekiment az előtte parkoló kocsiknak, hogy akadt köztük olyan, amely fejtetőre állt. A kár eléri a 60 millió forintot, a 11 sérült kocsi közül kettő totálkáros lett, de személyi sérülés nem történt.

A katasztrofálisan parkoló Arlissnak ideiglenesen bevonták a jogosítványát, és bíróság elé állították. Ügyvédje azzal mentegette, hogy véletlenül tette sebességbe a váltót, miközben egy magnókazettát keresgélt, azután pedig annyira megijedt attól amit művelt, hogy teljesen elvesztette uralmát járműve felett, és összetévesztette a gázpedált a fékkel. A férfi vérében a rendőrségi vizsgálat a megengedett alkoholszint háromszorosát mutatta ki.