Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ötmillió forint a gyerekek nyomravezetőjének

2007.10.04. 22:34
A rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre Tóth Paula Valéria és Takács Dominik közelmúltban eltűnt kétéves gyerekek megtalálására. Elképzelhető ugyanis, hogy a gyerekek még életben vannak, vizsgálják továbbá, hogy a két eltűnés között van-e összefüggés. A nyomravezetőnek 5 millió forintot ajánlottak fel.

Az országos rendőrfőkapitány csütörtökön körözési csoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányságon a közelmúltban eltűnt két gyermek felkutatására, mert a rendőrség esélyt lát arra, hogy a gyerekek még életben vannak, és bűncselekmény áldozatai lettek, olvasható a rendőrség honlapján.

A kétéves Tóth Paula Valéria, becenevén Panda, szeptember 4-én dél körül tűnt el Emődről, a Völgy út egyik családi házának udvaráról. A szintén kétéves Takács Dominik augusztus 3-án 13 óra körül a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el.

„A rendőrség kiemelt ügyként kezeli a két gyermek eltűnését. Minden újabb információ hasznos lehet, így különösen indokolt, hogy a lakosság figyelmét is felhívjuk” – olvasható a közleményben. Az országos rendőrfőkapitány így összesen 5 millió forint díjat ajánlott fel az eltűnt gyermekek megtalálójának.

A három nyomozóból álló, most létrehozott csoport a gyerekek felkutatása érdekében elemzi és értékeli az eddig beszerzett adatokat, valamint vizsgálja a két ügy között húzódó párhuzamokat, azonosságokat és azok jelentőségét is.

Tevékenységük független Takács Dominik eltűnése kapcsán kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt az édesanya ellen indított büntetőeljárástól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?