Harc a meleg pingvinek jogaiért

2005.02.16. 11:04
A pingvineknek is jogukban áll melegnek lenni, vélik a homoszexuálisok jogait védő szervezetek. A jogvédőket az háborította fel, hogy a brémai állatkert nősténypingvinek behozatalával próbál meggyőződni róla, hogy hat hím Humboldt-pingvinje valóban meleg, vagy egyszerűen nem tetszenek nekik a velük élő nőstények.

Felháborította a melegszervezeteket, hogy a brémai állatkert négy nősténypingvin beszerzésével próbál megbizonyosodni hat hímpingvinje szexuális orientációjáról, jelentette a BBC. A bremerhaveni Zoo am Meer Humboldt-pingvinjei között három, hímekből álló pár is van. A hímek párosodni próbálnak egymással, és köveket keltetnek.

Nőstényhiány

"Nem tudjuk, hogy a pingvinek valóban homoszexuálisok-e, vagy csak nőstényhiány van", nyilatkozta a Spiegelnek Heike Kueck, az állatkert igazgatója. Az állatkertben a homoszexuális párkapcsolatban élő hat fiúpingvin mellett eddig négy nőstény élt. Az újabb négy nőstény importjával növelnék a választékot.

Kueck szerint az akció célja, hogy párosodásra késztessék a kihalófélben lévő pingvinfaj fogságban élő egyedeit.

Jogukban áll melegnek lenni

A terv nyilvános bejelentése óta azonban "a világ összes részéről melegszervezetek támadnak minket", mondta el Kueck. A jogvédők szerint a pingvineknek jogukban áll emberi beavatkozás nélkül párt választani.

Kueck szerint a melegszervezetek felháborodása érthetetlen. "Senki sem akarja erőszakkal szétválasztani a homoszexuális párokat", nyilatkozta a Spiegelnek.

Az állatkertben eddig egyetlen pingvin született, írja a BBC.

  • Hírek
  • Bankszámla