Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Mobilon is üthető a pingvin

2004.07.23. 13:08
Itthon is megjelent az elmúlt hónapokban jelentős munkaidő-kiesést okozó jetis-pingvines játék mobilra átírt változata, úgyhogy némi befektetés ellenében most már zsebben is magunkkal hurcolhatjuk a távolba nyúló hómezők zord romantikáját, valamint a jeti és a bunkóspottal abúzált pingvin már-már folklorisztikus kettősét.
"Szelíd ember vagyok, soha nem emeltem kezet senkire, ha fizikai konfliktusba kerülhetek valakivel, inkább elszaladok, mielőtt baj történne, állatot se bántottam soha, csak óvodában vágtam ketté egy gilisztát, de belebaszni abba a kurva pingvinbe a baseballütővel, az valamiért nagyon jó. Nem az eredményre megyek, hanem arra, hogy fájjon neki" - vallott korábban különös, ám egyáltalán nem ritka szenvedélyéről az Index egyik munkatársa, aki a játék mobilos változatának megjelenésével ezentúl már nem csak a számítógép előtt hódolhat a feszültségoldás e formájának.

A szoftver mobilra készült, javás változatát az eredeti flashes játék alkotója, Chris Hilgert osztrák programozó készítette, és egy ideje már letölthető a hivatalos jetioldalról, a Yetisports.org-ról. Itthon mostanában kezdte forgalmazni a Textboy.hu-t is üzemeltető Telemedia Kft. A játékot egy 800 forint plusz áfás emelt díjas sms-ért lehet letölteni tőlük.

Pattogtatni kell

A mobilos változatban öt ütésből áll egy kör, és az összesített pontszám alapján kerülünk vagy nem kerülünk be a toplistába. Aminek egyébként sok értelmét nem látjuk, hiszen egy telefont általában csak egyvalaki használ, de hát végülis a memóriában elfér. A pingvin elindításához és az ütéshez csak az 5-ös billentyűt kell nyomkodni. Egy idő után azért érdemes kikapcsolni a telefon hangját - a pingvin ugyanis minden ütésnél kurjant egyet -, mert hamar úgy járhatunk, mint az az oktondi fiatalember, aki a távolsági buszon próbálta meg kikeresni a legmegfelelőbb csengőhangot a mobilján.

A játék különben egy az egyben olyan, mint az eredeti, persze a mobiltelefonok lehetőségeihez mérten, viszont a madár jóval hamarabb földet ér, így nincs annyi idő egy-egy jól sikerült ütést kiélvezni. Egyébként valamiért szerkesztőségünkben senkinek sem sikerült 324 méternél messzebbre juttatnia a szárnyast, bár az is igaz, hogy nem próbálkoztunk órákon keresztül.

A Telemedia a többi mobilos pingvinjátékot is készül behozni, tudtuk meg a forgalmazó képviselőjétől, aki egy belsős információt is megosztott velünk, jelesül azt, hogy a pingvin pattogva jut a legmesszebbre.

Nyugaton különben már a jetit is elérte a kapitalizmus fertője, az osztrák oldalon ugyanis a jetijelenség szörnyű kommercializálódása figyelhető meg: az előző cikkünk óta elindult Yeti Sports Fanshopban nem csak jetis pólót, cd-t, naptárat vagy egérpadot lehet rendelni, de potom 35 euróért szőrös, fekvő jeti formájú rádiót is, utóbbit persze csak "hardcore jetimániásoknak".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!