Szilárda
-4 °C
2 °C

Piramisépítőket toboroznak Szegeden

2007.02.23. 15:18
Piramisépítőket, pontosabban piramisépítő tanoncokat toboroznak Szeged belvárosában ismeretlenek több köztéri hirdetésen. A hirdetést a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is alapító street artos adta fel.

A villanyoszlopok oldalán olvasható plakát egy nem létező tanfolyamra hívja föl a járókelők figyelmét. A képzés időtartama 1040 hét, azaz csaknem húsz esztendő, a részvételi díj pedig mindössze 40 ezer forint.

A felhívás a képzés tematikájáról is elárul néhány részletet. Az első hetet a diákok az ókori építési technikák tanulmányozásával, a napbárka elkészítésével, a csillagászati alapismeretek elsajátításával, valamint a gúla matematikai modelljének áttekintésével töltik.

1037 hét

A következő röpke 1037 hét a kövek kifaragásával, a piramis megépítésével telik. Az 1040. héten tartják a közös fotózást az elkészült piramis előtt, a programot pedig vidám búcsúest zárja.

A kilétüket titokban tartó szervezők fölhívják a jelentkezők figyelmét, hogy a piramis megépítéséhez szükséges mintegy 6 millió köbméter követ sajnos nem tudják biztosítani, azt a résztvevőknek magukkal kell vinniük a helyszínre.

A jelentkezést tervezők azonban rendkívül nehéz helyzetben vannak, mivel a hirdetés nem tartalmazza a szervezők elérhetőségét, a képzés helyét és az oktatás kezdetének időpontját sem.

A megoldáshoz ismerni kell a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot alapító street artos honlapját. Innen ugyanis kiderül, hogy a felhívás a pártalapító Kovács Gergő egyik álhirdetése, amiből hetente többet is kihelyez a városba. Piramisépítők mellett például hivatalos tömegoszlatók jelentkezését is várják.

Az Index néhány hónapja megkereste az alkotót, akitől megtudta, hogy a valóság képlékeny.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!