Ágnes
-1 °C
2 °C

Polt Péter balesetet okozott

2004.01.21. 13:54
Elismerte felelősségét Polt Péter, aki szerdán reggel kisebb balesetet okozott a fővárosban. A balesetben nem sérült meg senki, a főügyész maga hívta ki a rendőröket a helyszínre.
Szerdán reggel, nyolc óra körül Polt Péter legfőbb ügyész kisebb közlekedési balesetet okozott - áll a rendőrség délután kiadott közleményében. A főügyész Budapesten, a XVI. kerületi Sárga rózsa utcában az általa vezetett személygépkocsival a Veres Péter utca irányába autózott, és a két utca kereszteződésében az ott kihelyezett, elsőbbségadásra szólító táblánál megállt, majd balra kanyarodott és nekiütközött a balról érkező, szabályosan közlekedő Trabantnak.

Saját kérésére szondáztatták meg

A baleset során személyi sérülés nem történt, az autókban anyagi kár keletkezett. A történtekről a Budapesti Rendőr-főkapitányságot a főügyész értesítette, kérésére a helyszínen intézkedő rendőr megszondáztatta. A gyorsteszt nem mutatott ki alkoholt.

A Trabant vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda eredménye szintén negatív volt. A balesetben résztvevő gépkocsivezetők érvényes jogosítvánnyal, az általuk vezetett gépjárművek érvényes forgalmi engedéllyel rendelkeztek. Polt Péter elismerte, hogy ő felelős a balesetért. A baleset körülményeinek pontos tisztázását a BRFK közlekedés-rendészeti osztálya végzi.