Bernadett
-2 °C
4 °C

Nyolc MSZP-iroda kapott fehér port

2008.05.07. 13:32
Nyolc kerületi MSZP irodába küldtek fehér port tartalmazó borítékot. Az álnevet használó feladók levelet is mellékeltek, de azok tartalmát titokban tartja a párt. Korábban 23 baloldali képviselő kapott hasonló küldeményt, veszélyes anyag egyikben sem volt.

Budapesten nyolc kerületi MSZP-irodába is gyanús küldeményt hozott a posta. Az I., II., III., IX., XII., XIV., XV. és XIX. kerületi irodákba fehér port és egy levelet tartalmazó borítékok érkeztek. Nem mindegyiket bontották fel, volt ahol csak kitapogatták a port.

A por mellé tett levelek tartalmát az MSZP titokban tartja. Mindegyik esetben a feladó álnevet használt, volt amikor nem létező cég nevében, máskor sohasemvolt magánszemélyek nevében küldték a leveleket. A párt feljelentésre készül az ügyben.

Korábban 22 MSZP-s, és egy SZDSZ-es képviselő, továbbá a Hír TV is kapott fehér porral teli borítékot. Az MDF pedig vörös porral telit kapott. A képviselőknek küldött levelekben az "antrax" szó szerepelt, ami lépfenére utal, vagyis úgy tettek a levélküldők, mintha mérget küldtek volna. Kiderült, hogy minden esetben valójában ártalmatlan só és liszt keveréket küldtek.