Viola
-5 °C
-2 °C

Pornóval szentségtelenítették meg a templomot

2003.09.15. 10:27
Vad szexjeleneteket forgattak San Vincenzo templomának gyóntatófülkéjében öt éve. Az esetre egy pornórajongó hivő hívta fel a hatóságok figyelmét. A templomot újra kell szentelni, a forgatás óta kötött házasságok pillanatnyilag érvénytelenek.
Pornófilmet forgattak a San Vincenzo-i templomban - jelentette a BBC. A tényre egy aggódó hívő hívta fel a rendőrség figyelmét, miután felismerte a község templomát a Gyónás című pornóban. A forgatás megszentségtelenítette a templomot - véli a klérus.

Esküvői jelenetnek indult

"Minden házassági szertartás, amire a botrányos eset után került sor, érvénytelen" - jelentette ki Paolo Ferrini, a templom papja a BBC-nek. A forgatást egyébként Ferrini atya engedélyezte, igaz, ő úgy tudta, a filmesek esküvői jelenetet vesznek fel. A stáb ehelyett a gyóntatófülkében fényképezett vad szexjeleneteket.

A templomban kötött házasságokat, kereszteléseket és temetéseket most egy püspöknek kell újraszentelnie. Bár csak egy falusi templomról van szó, az eset többeket is érint, mivel a film öt éve készült. A templom újraszenteléséig minden szertartást lefújtak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!