Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Pedofil a pedofil papokról szóló könyv szerzője

2003.07.29. 21:53
Az ausztrál anglikán egyház pedofil ügyeiről könyvet író szerzőpáros egyik tagja elismerte, 12 éves kislánnyal volt viszonya. A férfi kihasználta lányt, akinek végül abortuszra kellett mennie.
Az ausztráliai anglikán egyház tekintélyes személyiségeinek pedofil cselekményeit feltáró Nem a krisztusi úton című könyv egyik pszichológus szerzője maga is elismerte a bíróság előtt, hogy nemi kapcsolatot folytatott egy kiskorúval.

Az utóbbi hónapokban több hasonló eset is megtépázta az ausztráliai anglikán egyház tekintélyét: le kellett például mondania Peter Hollingworth volt anglikán érseknek a főkormányzói tisztségről, mert kiderült, hogy fiatal pap korában - több mint 40 éve - megerőszakolt egy nőt, majd pedig a kilencvenes években eltussolta egyháza papjainak gyermekekkel szemben elkövetett visszaéléseit.

A jelenleg 57 éves Michael James Crowley pszichológus, aki 1997-ben az egyházi személyek pedofil és más kifogásolható szexuális cselekményeiről készített tanulmányt, beismerte hétfőn az ellene folytatott bírósági tárgyalás során, hogy 1974-ben, 31 éves korában, amikor nevelőtanárként működött, elcsábított egy 15 éves lányt.

Crowley, aki a lányt levelekkel és ajándékokkal árasztotta el a "klasszikus liliomtipró" szerepét játszotta meg, mondta el Time Ellis, ügyész.

A pszichológus a lánynak iránta érzett szerelméről beszélt, ekkor az áldozat még csak 12 éves volt. Három év múlva létesített vele szexuális kapcsolatot először, egy évig voltak együtt, végül a lánynak meg kellett szakítania terhességét.

Az ügyész elmondta azt is, Crowley csak önmagára gondolt, és nem volt tekintettel tetteinek következményeire, és teljes mértékben kihasználta a fiatal lányt. Crowleyt várhatóan csütörtökön ítéli el a bíróság.

A könyv társszerzője, Tonia Kohl elmondta, Crowley beismert tettei egyáltalán nem homályosítják el könyvük igazságtartalmát, amit az anglikán egyház pedofil ügyeiről feltártak.