Lányok! Még egyszer köszönet!

2008.05.16. 11:50
Az alábbi közleményt a Szolnoki Rendőrkapitányság adta ki, és az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján jelent meg. Változtatás nélkül közöljük.

SZOLNOKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

BŰNMEGELŐZÉSI ÉS ÉRTÉKELŐ ALOSZTÁLY

Vannak még csodák! Két figyelmes, segítőkész fiatalról szól az alábbi kis történet, amely napjainkban történt Szolnokon!

2008. május 13-án a késő délutáni órákban egy helybéli óvodában egy csöppség úgy határozott, hogy elhagyja az intézményt. Elhatározását tett követte, és egy szempillantás alatt kisétált a véletlenül nyitva hagyott kapun.

A hat esztendős kislány már úton volt, amikor az óvónők keresni kezdték, majd bevonták a rendőrséget is a keresésébe, ám akkor még eredménytelenül. Csakhogy ezután nem tudta merre induljon. Igazából haza szeretett volna menni, azonban rossz felé vette az irányt és eltévedt. A legközelebbi megállóban az állomás felé haladó autóbuszra szállt fel.

Ott a buszon feltűnt két fiatal lánynak, hogy a kislány egyedül utazik. Odamentek hozzá és megkérdezték, hogy hová megy egyedül. A válasz az volt: haza a Széchenyi lakótelepre. A fiatalok tudták, hogy nem jó felé megy, ezért a végállomáson leszálltak a kislánnyal együtt és hazakísérték lakására. Otthon azonban még nem tartózkodott senki, hiszen szülei gyermekük keresésére indultak időközben. Ekkorra azonban a lakóház elé odaért a járőr, akinek a lányok szóltak, hogy itt van a kis "kis csavargó", átadták neki épségben, majd ezt követően hazamentek.

A rendőrség szeretné megköszönni az ismeretlen, két kb. 22 éves fiatal lánynak, hogy figyeltek kis társukra és nem hagyták magára. Nekik köszönheti, hogy sérülés, és mindenféle törés nélkül megúszta kis kalandját, és újra önfeledten élheti napjait otthon és az óvodában egyaránt! Lányok! Még egyszer köszönet!