Boldogan él Csempi és Fecsi

2008.06.14. 16:17

Csempi és Fecsi, így hívják szombattól a Szegedi Vadaspark két új kisállatát. A cerkóf majmot és a jákó papagájt a Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának (VPOP DARP) munkatársai kobozták el a közelmúltban Röszkén.

Csempi, a cerkóf majom tavaly ősszel érkezett a Vadasparkba, miután gazdájának nem volt megfelelő engedélye ahhoz, hogy behozza őt Magyarországra, így a hatóságok elkobozták. Azóta karanténban élt az állatparkban. Most, hogy lezárultak az egészségi állapotát felmérő vizsgálatok, illetve a jogi procedúra is lezajlott, jövő héttől már a nagyközönség is láthatja.

Fecsi a jákó papagájok cserfességével bír. Gondozói szerint, ha valamilyen szövegre odafigyel, tökéletesen vissza tudja mondani azt, legyen szó egy beszélgetésről vagy egy telefonhívásról.

A vámosok által elkobzott állatok elsősorban azért kerülnek az állatparkba, mert az illetőnek, aki az országba akarja behozni az állatot, nincs a megfelelő természetvédelmi engedély birtokában. A VPOP-tól az együttműködés során több ezer állat érkezett a parkba, elsősorban teknősök és madarak, de majmok közül is több példány érkezett már. MTI