Jolán
2 °C
4 °C

79 millió forintos bankcsekket adott vissza

2009.04.10. 15:41
21 hozzászólás

Egy majdnem 360 ezer dollárról szóló bankutalványt juttatott vissza eredeti tulajdonosának egy becsületes megtaláló az Egyesült Államokban. Az utalványt a szél sodorta Talon Curtis elé még a hét végén Los Angelesben. Már éppen egy szemetes láda felé vette az irányt a pontosan 357 959 dollárról (79 millió forint) szóló csekkel, amikor feltűnt neki, hogy nem egy szokásos hirdetési papírfecnit, hanem valódi bankutalványt tart a kezében.

"Nem tudtam elhinni. Majdnem kidobtam. Még sosem láttam ilyen hatalmas összegű csekket. Soha nem is volt még ilyen a birtokomban" - mondta a hitelelbírálóként dolgozó Curtis. Rögtön fel akarta kutatni az igazi tulajdonost, ám vasárnap lévén a bankok már zárva voltak. Hétfőn azonban, a Los Angeles-i KCAL televízió egyik riporterének a segítségével rátaláltak a csekk valódi gazdájára, aki a hír hallatán fejvesztve rohant bankjába. Curtis elmondta, meg sem fordult a fejében, hogy megtartsa a pénzt és a felkínált jutalmat sem fogadta el. "Csak szerettem volna látni a tulajdonos arcát. Csupán azt akartam, hogy tudja, vannak még becsületes emberek" -magyarázta nevetve a hétköznapi jótevő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?