Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Meghalt az elrabolt olasz kisfiú

2006.04.02. 15:34
Megtalálták a március elején, Pármából elrabolt epilepsziás kisfiú holttestét egy észak-olasz folyó partján. Tommasot még elrablása éjjelén megölték, mert elrablói szerint túlságosan sírt.

Az olasz rendőrség szombaton bukkant rá a 18 hónapos Tommaso Onofrira. A RAI olasz televízió beszámolója szerint a rendőrség Párma közelében, az észak-olasz Enza folyó mellett találta meg a holttestet. A hatóság az Onofri család egyik alkalmazottjától, Mario Alessi kőművestől kapta a nyomravezető információt.

Alessi vallomásában elmondta, hogy a kisfiút még elrablása éjszakáján megölték, majd a folyópartra vitték, hogy el tudják rejteni. A rendőrség három embert vett őrizetbe, köztük Alessit és feleségét is. Alessi azt is elmondta, hogy Tommasot azért kellett megölni, mert túlságosan sírt, közölte a Reuters.

A gyereket március 2-án rabolták el pármai otthonából. A vallomások szerint két álarcos férfi késsel támadta meg az Onofri családot otthonukban, éppen vacsora közben. A kis Tommasot elvitték, a család többi tagját megkötözték, váltságdíjat azonban nem követeltek.

A szülők és a hatóságok mindent bevetettek, hogy mihamarabb nyomára bukkanjanak, a kisfiú epilepsziája miatt ugyanis rendszeres gyógyszeres kezelésre szorult. Benedek pápa, politikusok, sportolók, közéleti személyiségek próbálták az emberrablókat rávenni, hogy engedjék szabadon a beteg gyereket.