Auguszta
-7 °C
0 °C

Prostituáltként dolgoztattak magyar fiatalokat

2007.10.08. 11:22
Magyar bűnbandát leplezett le a Nemzeti Nyomozóiroda, akik elsősorban szombathelyi lányokat dolgoztattak prostituáltként Svájcban. Általában hazugsággal tudták a fiatalokat Zürichbe csábítani, azonban a megkeresett pénzt, napi 300-1500 frankot, elvették tőlük. Két-három hét munka után általában elengedték lányokat, azonban előtte megfenyegették őket.

Fiatal lányokat dolgoztattak prostituáltként Zürichben egy bűnbanda tagjai. A magyar rendőrség három embert fogott el a szervezők közül, közben a svájci város rendőrei kint kapták el az ott élő, de magyar állampolgárságú társukat. A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal átadta az ügyet az illetékes ügyészségnek.

A magyar és a zürichi rendőrök még nyáron tartottak egy összehangolt akciót, melyben a két országban párhuzamosan elfogták egy itthonról szerveződő és prostitúcióval foglalkozó bűnbanda vezetőit. A csapat már öt éve vitt ki nőket Svájcba, hogy ott pénzért cserébe szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak a kuncsaftjaiknak.

Kinti magyarok ellenőriztek

A lányokat főként Szombathelyen toborozták, sok pénzt ígértek nekik a munkáért, és volt, akinek azt hazudták, hogy pincérkedni vinnék ki Svájcba. A beszervezett fiatalokat vonattal utaztatták ki külföldre, ahol egy már előre lefoglalt szállodai szobában laktak. Az egyik magyar szervező mindig elkísérte őket, ott pedig egy kint élő társa ellenőrizte munkájukat.

A kialakult gyakorlat szerint a kuncsaftokkal a lányok teremtettek kapcsolatot, majd a szállodában fogadták őket. A keresett pénzt - ami napi 300 és 1500 frank között mozgott - naponta kétszer kellett átadniuk az ott élő magyarnak.

A kiutaztatott nőknek általában 2-3 hétig kellett külföldön dolgozniuk, utána hazajöhettek. Mivel folyamatosan új lányokat kellett beszervezni, a banda vezetői sokszor hazudtak nekik, vagy fenyegették őket.

11 nőt azonosítottak

A nyomozás közben 11 lányt sikerült a rendőröknek azonosítani és kihallgatni.

Magyarországon az egyik főszervezőt és három férfit fogtak el, akik egy-egy lány beszervezésében segítettek. Svájcban a másik vezetőt kapták el a nyomozók, őt azonban nem adták ki a külföldi hatóságok, mert más bűncselekmények miatt már eljárás folyik ellene. Az Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) itthon befejezte a nyomozást emberkereskedelem és kerítés miatt, az ügyet pedig vádemelési javaslattal átadta a Vas Megyei Főügyészségnek, olvasható az NNI közleményében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!