Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kést találtak egy ausztrál repülőjáraton

2003.06.25. 14:49
Újraindították a Qantas légitársaság Perth-ből Szingapúrba tartó járatát szerdán, mert az egyik utas egy papírvágó kést talált az üléstámla zsebében. Egy hónapon belül ez már a harmadik légi incidens az országban.
Pár perccel azután, hogy a Qantas légitársaság Perth-ből Szingapúrba tartó járata felszállt, az egyik utas egy papírvágó kést talált az egyik ülés zsebében. Jelentések szerint a kés nagyon hasonlított azokhoz, amelyeket a szeptember 11-i támadásoknál használtak. Az utas értesítette a személyzetet, a repülőgép pedig visszafordult Perth-be, ahol a rendőrök már várták őket.

Indonéziában

A hatóságok mind a 233 utast leszállították és újra átvizsgálták őket. Ez újabb másfél órás késést okozott. Az ausztrál közlekedési minisztérium szóvivője szerint a kést minden valószínűleg Dzsakartában jutatták a gép fedélzetére. Az indonéziai rendőrségi szóvivő szerint ez lehetséges, de akkor sem a hatóságok hibáztathatók, mert a légitársaság feladata átvizsgálni a fedélzeten lévő kézipoggyászokat, jelentette a BBC.

Fapálcika

Az elmúlt hónapokban több gépeltérítési incidens is történt Ausztráliában. Egy férfi június 5-én orvosi műszerrel próbált eltéríteni egy Brisbane-ba készülő repülőt Melbourne-i reptéren. Őt rövid idő alatt lefogták, és letartóztatták. Május végén ugyancsak a Melbourne-i reptéren kihegyezett fapálcikákkal támadt a repülőgép személyzetére egy férfi. Két utaskísérőt könnyebben megsebesített, ám őt is letartóztatták.