Auguszta
-4 °C
2 °C

Kirúgták az egyenruhában pózoló stewardesst

2004.11.14. 12:28
Visszarakta illetlen fotóit blogjára a Delta Airlines-tól kirúgott szexis légiutas-kísérő, Ellen Simonetti. A hölgyet azért távolították el, mert olyan képeket közölt online naplójában, amelyeken a légitársaság egyenruhájában pózolt. Mivel ennek tilalma nem szerepelt a cégszabályzatában, perelni készül a Delta Airlinest. Queen of Sky története nagy nemzetközi felhördülést váltott ki, blogjának sok ezer látogatója közül többen állást ajánlottak neki, köztük sok lábfetisiszta is.
Korábban csak felfüggesztették, mostanra ki is rúgták állásából Ellen Simonettit, más néven Queen of Skyt, adta hírül a BBC News. A csinos, szőke légiutas-kísérő számos pajzánabb fotó között olyanokat is nyilvánosságra hozott, amelyeken egyenruhájában pózol egy gép üres fedélzetén. Ellen Simonetti nyilatkozatban közölte, az igazságtalan felmondásért, jóhíre megtépázásáért és a kieső fizetésekért bepereli a Deltát. Munkahelyi diszkriminációért is panaszt egy, az alkalmazottak érdekeit képviselő, állami szervezetnél (US Equal Employment Opportunity Commission).

#alt#
Klikk a képre!
Az amerikai légitársaság továbbra sem volt hajlandó kommentálni a "cég belső ügyét", azt azonban megerősítették a BBC-nek, hogy Simonetti többé nem az alkalmazottjuk. A Delta szóvivője szerint "világosan megfogalmazott szabályok" tiltják a cég brandjének jogosulatlan használatát, beleértve az egyenruhát is. Simonetti korábban elmondta, tudomása szerint a cég szabályzatában szerepel ugyan, hogy az alkalmazottak csak a cég hozzájárulásával viselhetik az egyenruhát, de a privát fotókról és a weboldalakról nem rendelkeznek. Úgy fogalmazott: "Ha tudtam volna, hogy az állásomba kerül, nem csináltam volna ezt".

Ellen Simonetti azért kezdett blogírásba januárban, hogy könnyebben feldolgozhassa édesanyja halálát. Félfiktív történetekben foglalta össze élményeit, és soha nem említette a légitársaság nevét. Queen of Sky az Anonymous Airlines alkalmazásában állt Quirksville városban, egészen szeptember 25-ig, amikor ügyének további kivizsgálásáig felfüggesztették.

Nemzetközi zarándoklat Queen of Sky blogján

Mióta ügye nyilvánosságra került, Simonetti támogató emailek és kommentárok ezreit kapja. Történetét nemcsak az amerikai és a magyar bloggerek mellett online közösségek is megismerték. A sok szolidaritásról tanúskodó üzenet és állásajánlat mellett leginkább lábfetisisztáktól kap leveleket; többen szeretnék megvásárolni használt harisnyáit.