Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Több tíz milliós betörés és kamionlopás Budapesten

2004.11.12. 16:10
Két bűncselekményben csaknem hatvanmilliós kárt okoztak a bűnözők pénteken hajnalban Budapesten; a BRFK vagyonvédelmi osztálya nagy erőkkel nyomoz.
Több tízmilliós zsákmányra tettek szert egyelőre ismeretlen tettesek két különböző vagyon ellkeni bűncselekményben péntek hajnalban Budapesten. Egy betörésben 23 millió forint értékű műtárgyakat és pénzt loptak el, míg két teherautója elkötése miatt 36 millió forintos kárt szenvedett egy cég. A BRFK vagyonvédelmi osztálya nagy erőkkel nyomoz a tettesek után.

Festmények, szobrok, ékszerek

Egy idáig ismeretlen tettes november 11-én hajnalban feltört egy hengerzárat és behatolt egy 62 éves férfi Ady Endre úti családi házába.

A betörő a II. kerületi házból festményeket, szobrokat, ékszereket és készpénzt tulajdonított el körülbelül 23 millió forint értékben. Az ügyben az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának vagyonvédelmi osztálya folytatja le.

Televíziók, házimozi-rendszerek, alkatrészek

Ugyancsak a vagyonvédelmi osztály nyomoz egy másik hasonló kaliberű ügyben, egyelőre ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők szintén pénteken, nem sokkal hajnali fél négy után a Bécsi úton levő egyik gazdasági társaság Mercedes Actros típusú teherautóját kötötték el; a jármű rakterében nagy értékű színes televíziók, házimozi-rendszerek és alkatrészek voltak. Feltehetőleg ugyanazok a tettesek egy IVECO típusú teherautót is elloptak ugyanonnan, amelyben komplett számítógépek voltak. A cég kára körülbelül 36 millió forint.