Piroska
-2 °C
5 °C

Erzsébet királynő patkányokkal nyaral

2006.08.06. 15:50
Soha nem látott mennyiségű egér és patkány fogadta az egész évben születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt skóciai nyaralójában. Már megkezdték az irtást csúcstechnológiával.

A skóciai Balmoral-kastély folyosóin rágcsálók futkorásznak, ugyanis a szokatlan kánikula következtében hihetetlenül elszaporodtak - írta a The Sun brit bulvárlap.

A királynő csapatai támadásba lendültek

A kastély döbbent alkalmazottai még sohasem láttak ennyi kártevőt a hatalmas épületben, és attól tartanak, hogy a patkányok több ezer fontnyi kárt okozhatnak azzal, hogy befészkelik magukat a palota felbecsülhetetlen értékű függönyeibe és kárpitjaiba. Nem beszélve a higiéniai problémákról.

A kastély saját rágcsálóirtó készletei elégtelennek bizonyultak az invázió leküzdésére, ezért a királyi család alkalmazottai a Rentokil Initial hi-tech eszközökkel felszerelkezve szerdán az aberdeenshire-i birtokra érkezett, hogy megszabadítsa a kastélyt az inváziótól.

Erzsébetet szeretik az egerek

A kellemetlenségre csak a királyi pár érkezése után derült fény. A királynő nyári szabadságát egy tengeri hajóúttal kezdte a skóciai Nyugati-szigetek körül, és vakációja többi részét a Balmoral-kastélyban szándékozott eltölteni. Környezete reméli, hogy a patkányok és az egerek miatt nem kell tervein változtatnia.

Nem ez az első eset, hogy a királynőnek rágcsálókkal gyűlik meg a baja palotáiban. 2003-ban a norfolki Sandringham-kastélyt árasztották el a patkányok, amelyeket egy árvíz késztetett addigi búvóhelyeik elhagyására, 2001-ben pedig a Buckingham-palotában rendeltek el egérriadót, miután három rágcsálót fedeztek fel a királynő konyhájában.

címlapon
Miért ez a neve?
címlapon
Teljes zagyvaság a Stop Soros törvény