Titokzatos halálesetek Disney Worldben

2006.06.30. 10:26
Egyelőre tisztázatlan okokból vesztette életét egy 12 éves fiú a floridai Disney World egyik hullámvasútján csütörtökön. A hatóságok vizsgálatot kezdtek, a Disney bezárta a hullámvasútat. Fél éven belül ez a harmadik rejtélyes haláleset.

Életét vesztette egy 12 éves kisfiú a floridai Disney Worldben, jelentette a CNN. A gyermek apjával, anyjával és hét éves öccsével együtt ült fel a park egyik legvadabb hullámvasútjára, a Rock'n'Roller Coasterre. (Kisfilm a menetről a Disney honlapján)

Tisztázatlan okokból


Visítozó utasok a hullámvasúton

Amikor a menet véget ért, családtagjai gond nélkül kiszálltak a hullámvasútból, de a kisfiú nem mozdult. Az apja a helyszínen megpróbálta újraéleszteni, de ez a Disney-alkalmazottak segítsége ellenére sem sikerült. A kórházba szállítás után a gyermeket halottnak nyilvánították.

A kisfiú nem esett ki a hullámvasútból, így egyelőre tisztázatlan a halál oka. A Disney mindenesetre azonnal bezárta a hullámvasútat és belső vizsgálatot rendelt el, amit a helyi hatóságok is felügyelnek, jelentette a CNN.

Kemény menet

A Rock'n'Roller Coaster egyébként elég durva szórakozás. A Disney reklámanyaga szerint a hullámvasút "egy F-14-es vadászgép tempójában gyorsul fel 0-ról 100-ra", utána pedig az Aerosmith zenekar külön a hullámvasút részére komponált számának ritmusára "nagy sebességű átfordulásokat" és kanyarokat hajt végre. A hullámvasút "egy kilométernyi hirtelen sebességváltozásból, átfordulásból és kanyarodásból" áll, írja a Disney honlapja.

A csütörtökön meghalt 12 éves kisfiú nem az első, aki tisztázatlan körülmények között veszti életét a parkban. Április 12-én egy 49 éves német turistanő halt meg az Epcot Center "Küldetés: az űr" nevű hullámvasútján, halálát talán magas vérnyomásával állt összefüggésben. Tavaly decemberben egy 4 éves kisfiú vesztette életét ugyanazon a hullámvasúton, egyelőre felderítetlen szívprobléma miatt, írja a CNN.

  • Bérelnék
  • Bankszámla