Schiffer János és a csörgedező rézpénisz

2005.05.06. 00:18
Új játékot avattak a Vidámparkban, az eseményről az Index sem hiányozhatott.
Ezek az újságírói lét nagy pillanatai. Schiffer János főpolgármester-helyettes rézből esztergált, bő harminc centis péniszével oltja a festett lángokat. A sugár jó két méteres, de Schiffer a szituációhoz képest blazírt, hadd ne mondjam: kókadt, sőt savanyú arcot vág, mint az egyszeri MDF-es testépítő, aki már megint Dávid Ibolya fürdőruhás képét találta a szekrény ajtajára ragasztva.

A főváros felelős vezetője sajnos nem egy oltásfetisiszta szexklubban műveli ezt, hanem a Vidámparkban. Ettől persze még jó lenne a buli, de rézpénisz sem az övé, hanem a Park új tűzoltójátékának az alkatrésze, én pedig az avatásra jöttem két gyermekkel és egy anyával megerősítve.

Páros spriccelés


Klikk a képre!
Az új játék úgy néz ki, hogy van középen egy sokszögletű bádog ház, az ablakaiban festett lángokkal. Körben minden lapja előtt áll egy kis piros tűzoltóautó, darus kosárral a tetején. A rohamkocsinként 2-2 játékos beszáll a kosárba, ami menet közben föl-le mozog, és a fecskendőből nem túl nagy elánnal kispriccelő vízsugárral megpróbál betalálni a felé eső ablakokba. Minél több vizet lő be a jó helyre, annál több piros lámpa gyullad ki a függőlegesen elhelyezett skálán. Mivel a fecskendőt a kosár korlátjához rögzítették, pont egy átlagos termetű férfi pöcsmagasságában, a játék a kibiceknek a legszórakoztatóbb. Amúgy van egy látványos előnye, miszerint a szülő is fel tud menni rá a gyerekkel és jól leégetni magát.

A gépezetet Bende Péter budapesti tűzoltóparancsnokkal együtt avatta fel az ecetesuborka-hangulatú Schiffer. Bende a politikus kollégával szemben igazi önfeledt médiajelenség: erősemberes bajsza és kétdinnyényi pocakja van, önfeledten olt, vidám - mint akinek hájjal kenegetik a fecskendőjét - és olyan amplitúdóval int ki néha a kosárból, hogy az idegesebb nézelődők már-már ugróponyváért kiáltanak.

Ki is az a rézfaszú bagoly?
A címben feltett kínzó kérdés gyötör minket évek óta. Akinek van hiteles, tudományos bizonyítékokkal alátámasztott magyarázata a spéci ragadozó madárról, kérjük írja meg nekünk ide.
A mókás bemutató után rövid Schiffer-beszéd következik - A Vidám Park mégis azért van, hogy játsszunk -, mellékesen megtudjuk, hogy a főváros az idén 50 milliót ad a régi favázas hullámvasút felújításának befejezéséhez, aztán az igazgató asszony bemutatja a Park új arcát. Az arc egy bohóc külsejű bohóc, aki nem más, mint Vörös Zoli barátunk, a vidám arc. A Vidám Arc később lelocsol vízipisztollyal, de a gyerekekre való tekintettel futni hagyom.

Menő kalóz

A következő két órában Borisszal (3) és Miriammal (1,5) leteszteljük a Park csecsemőrészlegét. A kerekes hajó és a kisvonat veszély- és ingermentes, a felfújható csúszda óriás siker, a nagy sláger mégis a Kalóz nevű forgattyú. Ez csendes, így az ijedősebb kisdedek sem tojják össze magukat rajta, a hidraulikus karok viszont jól felemelik a kalózhajókat és más mesejárműveket, így van izgalom is. A Vidámpark amúgy egyre kulturáltabban néz ki, a felnőtteknek is van pár színvonalas beszaratós játék, csak az a kár, hogy nem jön minden nap Schiffer János.