Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Új repedések a párizsi reptér tetején

2004.05.24. 16:02
A párizsi Charles de Gaulle reptér megmaradt részeinek összeomlásától tartanak. Az épületből hétfőn délután ki kellett menekíteni a romeltakarítókat, mert recsegni kezdett a tető még álló része.
Recseg-ropog a párizsi Charles de Gaulle-Roissy reptér a BBC értesülései szerint. A vasárnap részben beszakadt terminálban új repedéseket fedeztek fel. A hírszájt értesülései szerint a romeltakarító munkásokat a recsegő hangok hallatán evakuálták.

Tekintse meg képeinket!
A műszaki nyomozók nem sokkal az evakuáció előtt kezdték volna vizsgálni a négy emberéletet követelő vasárnapi tragédia okait. A tető egy része az indulási váróra szakadt.

Újra átkutatnák az épületet

Vasárnap még úgy tudták, a tragédiának öt halálos áldozata volt, mint időközben kiderült, a kereső kutyák egy halottat kétszer is bejeleztek. A kutyás mentőalakulat vezetője mindenesetre hétfőn még egyszer be kívánja járni a katasztrófa helyszínét, hátha a kutyák máshol is tévedtek - írja a BBC. "Remélem nem találunk több áldozatot" - nyilatkozta Frederic Monard egységvezető az AFP-nek.

Kína párizsi nagykövetségének közlése szerint a tragédiában két kínai vesztette életét. A harmadik áldozat a francia hatóságok szerint egy cseh nő volt, a negyedik halottat még nem sikerült azonosítani - írja a BBC.

A mérnök hazajön

Raffarin kormányfő a katasztrófa alapos kivizsgálását ígérte. "Már mozgósítottuk a hatóságokat - jelentette ki a tragédia helyszínén. A katasztrófa hírére hazaindult Pekingből a reptér tervezője is, aki jelenleg a kínai nemzeti színház építésén dolgozik. "Visszaérkezésem után a reptéri hatóságok rendelkezésére állok" - jelentette ki.

A reptéri terminált tavaly adták át, építési költsége 750 millió euró volt.