Konrád
8 °C
26 °C

Verekedésért ítéltek el egy rendőrt

2005.02.24. 16:13
Garázdaság és hivatalos személyként elkövetett, személyes adattal való visszaélés miatt ítéltek csütörtökön jogerősen egy év - két évre felfüggesztett - szabadságvesztésre egy fonyódi hivatásos rendőrt.

Jogerősen egy év börtönre - két év próbaidőre felfüggesztve - elítélt egy fonyódi hivatásos rendőrt verekedésért és hivatalos személyként elkövetett visszaélésért a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön. A bíróság ezzel helybenhagyta a Somogy Megyei Bíróság garázdaság és hivatali visszaélés miatt hozott ítéletét. A vádlott cselekményét hivatalos személyként elkövetett, személyes adattal való visszaélésnek minősítették.

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy a fonyódi rendőrkapitányságon dolgozó 27 éves K. Balázs 2003. december 20-án, miután szolgálata letelt, egy kávéházba tért be, és italozni kezdett. Szóváltásba keveredett egy vendéggel, majd megragadta a férfi dzsekijét és kihúzta az épület elé, ahol durván szidalmazni és lökdösni kezdte. A vádlott ezután visszatért a kávéházba, ahol az egyik másik vendéggel is dulakodott.

Hátráltatta a nyomozást

Ugyanabban az évben, novemberében a siófoki rendőrkapitányság nyomozást folytatott ismeretlen tettesek ellen, akik több rendbeli lopást követtek el. A nyomozás során eljutottak egy nőhöz, aki a gyanú szerint egy lopásból származó pezsgőfürdőkádat akart eladni.

A rendőrség egyik nyomozója találkozót beszélt meg a nővel, ahova a rendőr civil ruhában, saját gépkocsijával ment. A nő felírta a rendszámát, majd felhívta a vádlottat, K. Balázst, hogy a nyilvántartásban nézzen utána, kié a gépkocsi. A vádlott ezt meg is tette, a kinyomtatott adatlapot személyesen adta át a nőnek, és közölte azt is, hogy a tulajdonos rendőr. A vádlott ezzel megnehezítette a rendőrség munkáját, ugyanis a nő a pezsgőfürdőkádat azonnal más helyre szállította, így azt nem találták meg, hangozott el az indoklásban.

15%
5999 Ft
5100 Ft
20%
2999 Ft
2400 Ft