Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesben az erőszakos közösüléssel gyanúsított rendőrök

2007.05.19. 22:17
Az erőszakos közösüléssel gyanúsított egyik rendőr védőügyvédje szerint az ügy sajtóvisszhangjának nagy szerepe volt abban, hogy a bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Az előzetesben lévő erőszakos közösüléssel gyanúsított rendőrök egyikének ügyvédje, Somfainé Dr. Vajda Ágnes szombaton elmondta: az öt rendőr teljesen egybehangzót mondott az eljárás során, és mindegyikük tagadja az erőszakot. "Ezzel szemben áll egy bizonytalan sértetti vallomás, amiben nagyon életszerűtlen kijelentések is vannak" - tette hozzá.

Az ügyvéd véleménye szerint az, hogy a gyanúsítottak esetleg megfélemlítik a sértettet, gyenge indok lett volna a letartóztatáshoz abban az esetben, ha nincs az ügynek ekkora visszhangja. Hozzátette: a bírósági döntést a védők megfellebbezték, és nem biztos benne, hogy a másodfokú eljárásban mind az öt gyanúsított előzetesben marad.

A védőügyvéd kiemelte, hogy a történetben sok olyan apró momentum van, ami még nem tisztázott. A gyanúsítottak állítása szerint a lányt nem öten, hanem ketten igazoltatták, a másik három rendőr nem szállt ki a rendőrautóból. Állításuk szerint az igazoltatás hajnali öt óra után történt, amikor már világos volt, a lány viszont hajnali négy órára emlékszik. Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy három nap eltelt a feljelentés és a esemény között, jegyezte meg a védő.

Somfainé Dr. Vajda Ágnes közölte: még folyik a DNS-minták értékelése, és sok minden kiderülhet az esetleges szembesítés során is, amennyiben a sértett ezt vállalja. A védő azt elismerte, hogy az intézkedő rendőrök rendőri szabálysértéseket követtek el, egyebek közt nem írtak jelentést, és elhagyták a kerületüket, amikor a lányt hazakísérték. Abban bízik, hogy védencét, aki a másik négy rendőr parancsnoka volt, a rendőri szabályszegések miatt vonják felelősségre, de az erőszakos közösülésben bűnsegédként való részvétele nem lesz bizonyítható.