Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kaphat a rendőrgyilkos

2008.03.03. 16:16
Élete végéig börtönben maradhat a rendőrgyilkos, beszámíthatatlanság gyanúja ugyanis nem merült fel. Büntetése legalább 10-15 év lesz. A szakértői vélemény szerint a rendőr életét nem lehetett volna megmenteni, mivel a lövedék a szívét érte.

Életfogytiglan tartó börtönbüntetést is kaphat az a férfi, aki Esztergomban lelőtte Borbély Zoltán rendőrt, monda Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy már elkészült az orvos-szakértői vélemény, melyből kiderült, hogy gyors orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni a meglőtt rendőrt, mert a lövedék a szívét érte.

A gyilkos jelenleg a tököli rabkórházban van, lőtt lábsérülését még ott kezelik. A szóvivő elmondta, hogy egyelőre nem merült fel annak gyanúja, hogy a férfi beszámíthatatlan lenne, így a hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás alatt elkövetett emberölés, valamint a fegyverrel való visszaélés miatt 10-15 évet, de akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

A 37 éves rendőrt három héttel ezelőtt gyilkolták meg Esztergomban. Társával egy kertvárosi házhoz mentek, mert bejelentés érkezett, ott egy férfi bántalmazza az édesanyját. Az idős asszony a kiérkező rendőröknek elmondta, fia bezárkózott a nyári konyhába. Az egyenruhás felszólította, hogy igazolja magát. A férfi kinyitotta az ajtót, és minden előjel nélkül, közvetlen közelről mellbe lőtte a rendőrt. A hadnagy az integráció után került a rendőrség kötelékébe, előtte határőrként szolgált. Két gyermek maradt utána árván: egy 10 és egy 12 éves kislány.

A rendőrt múlt pénteken temették el, Bencze József országos főkapitány mondott búcsúbeszédet. A szertartás kezdetekor, délután három órakor az ország összes járőrkocsija kiállt a forgalomból, és a villogókat bekapcsolva tisztelegtek a rendőrök elhunyt kollégájuk emléke előtt. A szertartás végén díszsortűz dördült, a jelen lévő rendőrautókban ekkor nemcsak a villogót, de a szirénát is bekapcsolták.