Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Életfogytiglant kaphat a rendőrgyilkos

2008.03.03. 16:16
Élete végéig börtönben maradhat a rendőrgyilkos, beszámíthatatlanság gyanúja ugyanis nem merült fel. Büntetése legalább 10-15 év lesz. A szakértői vélemény szerint a rendőr életét nem lehetett volna megmenteni, mivel a lövedék a szívét érte.

Életfogytiglan tartó börtönbüntetést is kaphat az a férfi, aki Esztergomban lelőtte Borbély Zoltán rendőrt, monda Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy már elkészült az orvos-szakértői vélemény, melyből kiderült, hogy gyors orvosi beavatkozással sem lehetett volna megmenteni a meglőtt rendőrt, mert a lövedék a szívét érte.

A gyilkos jelenleg a tököli rabkórházban van, lőtt lábsérülését még ott kezelik. A szóvivő elmondta, hogy egyelőre nem merült fel annak gyanúja, hogy a férfi beszámíthatatlan lenne, így a hivatalos személy ellen, hivatalos eljárás alatt elkövetett emberölés, valamint a fegyverrel való visszaélés miatt 10-15 évet, de akár életfogytig tartó börtönt is kaphat.

A 37 éves rendőrt három héttel ezelőtt gyilkolták meg Esztergomban. Társával egy kertvárosi házhoz mentek, mert bejelentés érkezett, ott egy férfi bántalmazza az édesanyját. Az idős asszony a kiérkező rendőröknek elmondta, fia bezárkózott a nyári konyhába. Az egyenruhás felszólította, hogy igazolja magát. A férfi kinyitotta az ajtót, és minden előjel nélkül, közvetlen közelről mellbe lőtte a rendőrt. A hadnagy az integráció után került a rendőrség kötelékébe, előtte határőrként szolgált. Két gyermek maradt utána árván: egy 10 és egy 12 éves kislány.

A rendőrt múlt pénteken temették el, Bencze József országos főkapitány mondott búcsúbeszédet. A szertartás kezdetekor, délután három órakor az ország összes járőrkocsija kiállt a forgalomból, és a villogókat bekapcsolva tisztelegtek a rendőrök elhunyt kollégájuk emléke előtt. A szertartás végén díszsortűz dördült, a jelen lévő rendőrautókban ekkor nemcsak a villogót, de a szirénát is bekapcsolták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!