Szökött gyerek éjszakázott Gyurcsánynál

2005.02.06. 17:24
Éjszakai menedéket nyújtott egy otthonából megszökött kislánynak Gyurcsány Ferenc. A tizenkétéves Niki egy igazgatói intő miatt menekült el Ceglédről, de Budapesten eltévedt. Már sírt, amikor egy magas férfi rábukkant. Niki édesanyja el sem hitte, amikor a kormányfő telefonált neki a lánya ügyében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél éjszakázott egy Ceglédről elszökött kislány, erősítette meg a sajtóhíreket László Boglár kormányszóvivő az MTI-nek. A tizenkétéves Niki január 20-án, egy iskolai intő miatt döntött úgy, hogy világgá megy. Vonatra szállt, és Budapestre utazott, ahol korábban még nem járt.

Az esetről beszámoló Ceglédi Kék Újság riportja szerint Niki éhesen kóborolt a városban, ahol aztán buszra szállva a központtól messze, egy budai villanegyedben találta magát. A lap beszámolója szerint Niki már sírt, amikor egy magas férfi, oldalán egy kislánnyal rátalált. A tévéből ismert férfi Gyurcsány Ferenc volt.

Az MTI-nek nyilatkozó kormányszóvivő szerint Gyurcsány és neje ekkor értesítették Niki szüleit. "Már délután bejelentettük a rendőrségen a gyerek eltűnését. Egyszer csak csörgött a telegon, és bemutatkozott egy úr, hogy ő Gyurcsány Ferenc, és nála van a lányom. Nevetni kezdtem, annyira hihetetlen volt", nyilatkozta Niki édesanyja a ceglédi városi tévének.

A kormányfő a szülőkkel egyeztetve éjszakára befogadta a kislányt, akit másnap Gyurcsány vitetett haza, László Boglár elmondása szerint rendőri kísérettel. "Hálás vagyok neki, hogy befogadta Nikit", nyilatkozta édesanyja a Reggel című napilapnak.