Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Életet mentett a félvak kenguru

2003.09.22. 11:00
Félvak kenguru vezette el a mentőket az eszméletlen férfihez, akit egy kidőlő fa temetett maga alá. A vadon született állatot egy morwelli család fogadta be, mert kutyának képzeli magát.
Kis híján életét vesztette egy férfi a hétvégi viharokban Victoria állam észak-nyugati részén - jelentette az ausztrál ABC. A férfi fejére fa zuhant. Az eszméletlen áldozathoz egy háziállatként tartott kenguru vezette el az orvosokat.

Dörömbölt az ajtón

A kis kenguru addig dörömbölt egy Tanjil South-i családi ház ajtaján, mire a háziak végre kijöttek. A kenguru ezután elvezette őket a baleset százötven méterre lévő helyszínéhez.

"A kenguru odavezette őket, majd a férfi mellé ült, hogy jelezze a baleset helyét" - nyilatkozta az ABC-nek Eddie Wright, a victoriai mentők medikusa. Mint mondta, ha a férfit nem találják meg időben, életét veszthette volna.

Kutyának képzeli magát

Wright szerint a kis kenguru egészen különleges. "Különös szerencse", hogy az egyébként szabadon tartott kenguru éppen a környéken járt - mondta.

A kis kenguru vadon született. A hatóságok azért engedték meg egy morwelli családnak, hogy magához vegye, mert az állat félvak és kutyának képzeli magát - írja az ABC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!