Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Letartóztatták a Rottenbiller utcai támadókat

2003.02.28. 13:40
Őrizetbe vették azt a két huszonéves budapesti férfit, akik beismerték, hogy ők lőttek rá egy 22 éves lányra egy Rottenbiller utcai ház lépcsőházban február 14-én. A két férfi a lány volt barátjának elleni feljelentés visszavonását szerette volna elérni.
Emberölési kísérlete miatt őrizetbe vette a rendőrség T. Zsolt 23 éves és V. Márton 22 éves budapesti lakosokat, a február 14-i Rottenbiller utcai lövöldözéssel kapcsolatban. T. Zsolt a kihallgatáson elismerte, hogy ő lőtte combon, majd mellkason S. Nórát, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett. A lány 53 éves anyját V. Márton egy körülbelül 8 centiméteres pengéjű késsel sebesítette meg.

A lány ezen a reggelen egy bírósági tárgyalásra indult volna, ahol volt barátja részéről őt ért zaklatásokról szerették volna kihallgatni. A két férfi azt állítja, hogy csak "rá akartak ijeszteni" a lányra, hogy az vonja vissza ismerősük elleni feljelentését.

Szerelmi dráma

Az áldozat még 1998-ban ismerte meg volt barátját, H. Zsoltot, akivel 2000 nyarára megromlott viszonya, majd 2001 januárjában szakítottak. H. Zsolt ezen nem tudta túltenni magát, ezért személyesen és telefonon is többször megfenyegette a lányt, hogy ne merje végleg elhagyni. 2002 februárjában kileste a lányt, fegyverrel a kocsijába kényszerítette, bántalmazta és újból megfenyegette. Ekkor a lány feljelentése nyomán a férfit őrizetbe veték, majd lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezték. A férfi szeptemberben újból lesben állva a lányra támadt, megpofozta, fenyegette, ezért novemberben újból őrizetbe vették. A tárgyalás dátumát 2003 február 14-re tűzték ki, ahol a fiatal lányt is kihallgatták volna.

A konditermesek

Horváth Zsolt rendőr őrnagy elmondta, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban négy férfit hallgattak ki, akik H. Zsoltot egy konditeremből ismerték. A két beismerő vallomást tévő férfi elmondta, hogy nem az előzetesben ülő barátjuk parancsára támadtak a lányra. Azt állítják, hogy tettüket az általuk vélt, barátjukat ért sérelmek motiválták. A két férfi ellen zsarolás és garázdaság miatt már korábban eljárást indítottak. Bár a férfiak elismerték tettüket, és egy terhelő tanúvallomás is ellenük szól, a rendőrség még nem találta meg az elkövetéshez használt fegyvert.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek