Laura, Alida
16 °C
32 °C

Magyarországon keresik a szlovák maffiavezért?

2002.03.20. 07:11
Rendőrségi információk szerint Ludovit Sator, azaz Sátor Lajos gyilkoltatott Dunaszerdahelyen és a budapesti Aranykéz utcában, de az Országos Rendőr-főkapitányság egyelőre nem tűz ki vérdíjat a szlovák maffiavezérre.
A szlovák rendőrség szerint Sátor legalább 21, maximum 40 gyilkosságért felelős: többek között az ő megrendelésére robbantottak az Aranykéz utcában, és mészároltak a dunaszerdahelyi Fontana bárban. Sátort 1990 óta háromszor vélték látni Magyarországon - írja a Blikk.

1998. június 4-én Sátor állítólagos alvezére, Jozef Rohas és három társa - a Meciar-kommandó - robbantotta fel az Aranykéz utcában Boros Tamást és három ártatlan járókelőt. Rohasék a szlovák titkosszolgálattól, a SIS-től kapott útlevelekkel érkeztek Budapestre. Sátor Lajos a szlovák rendőrség szerint maga is jó kapcsolatokat ápolt a Meciar-féle SIS-szel.

1999. március 25-én a dunaszerdahelyi Fontana bárban Sátor utasítására két orosz bérgyilkos 200 Kalasnyikov-lövéssel kivégezte Pápay Tibort és kilenc emberét. A Pápay-klán vélhetően Sátor üzleti ellenfele volt. 2001-ig a napilap szerint legalább negyvenen vesztették életüket Magyarországon és Szlovákiában a Sátor kontra Pápay bandaharcban. Maga Sátor legalább 21 gyilkosságért felel személyesen. Az egyik ellenfelét például Dunaszerdahely főterén fényes nappal ölte meg úgy, hogy leütötte, majd dzsipjével többször is áthajtott rajta.