Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Eldugott skót falu a CIA stratégiai térképén

2003.02.11. 10:50
A CIA-ügynökök számára kiadott ismertető könyvben Kabulhoz hasonló létfontosságú településként szerepeltettek egy skót falut.
Egy mindössze kétezer lelkes skót falú, Forth is feltűnt azon a Nagy-Britannia térképen, amely a CIA-ügynökök számára a stratégiai fontosságú településeket jelöli. A könyvet maga a Központi Hírszerző Hivatal (CIA) adta ki az idén, hogy ezzel munkatársai tájékozódását segítse. A település azonnal eltűnt a CIA weboldaláról, amikor a Daily Record nevű lap rákérdezett az ügynökségnél, hogy mi alapján vált a skót falú stratégiai jelentőségűvé. A CIA egyik szóvivője is értetlenül áll a történtek előtt, szerinte esetleg egyik ügynöküknek lehetett ott valamilyen kapcsolata.

Egy iskola, két kocsma

A Glasgowtól mintegy ötven kilométerre fekvő faluban alig 2300 ember él. A település egy iskolával, két kocsmával és öt kis bolttal dicsekedhet. A település méretére jellemző, hogy a helyi rendőrségi állomás egy sorház földszintjén található. A rendőrök elmondták, nem tudják hogyan kerülhettek egy kategóriába a szomáliai Mogadishuval, vagy az afganisztáni Kabullal a CIA-könyvben. Lanarkshireben fekvő Forth-ban például bűnözésről sem érdemes beszélni, mert a falu lakói szinte mind ismerik egymást, jelentette az Ananova.

  • Eladnék
  • Hírek