Judit, Xénia
19 °C
34 °C

'Körültekintően' gyilkolt a szekszárdi lövöldöző

2004.03.04. 15:53
Áldozatára négy lövést adott le, az utolsóval a földön fekvő férfit tarkón lőtte - állapította meg a rendőrségi vizsgálat a szerdai lövöldözés elkövetőjéről, akit jelenleg válságos állapotban ápolnak a szekszárdi kórházban.
Fegyvergyűjtő volt az a szekszárdi férfi, aki a városközpontban szerdán szerelemféltésből több lövéssel megölte 54 éves vetélytársát - közölte a rendőrség Szekszárdon, csütörtökön. Lakásán több működőképessé tett pisztolyt és három régi, de működőképessé tehető puskát foglalt le a rendőrség - mondta sajtótájékoztatóján Majsai János alezredes, kiemelt főnyomozó, aki hozzátette: a fegyvertartásra nem volt engedélye a férfinak. A gyilkossághoz egy második világháborús, 7.65-ös kaliberű Walter maroklőfegyvert használt az elkövető - mondta el az Index érdeklődésére Daubner Gabriella, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elkövetőt - aki végül maga ellen fordította fegyverét - őrizetbe vették a kórházban, ahol többórás műtét után is sokkos állapotban fekszik. "Állapota válságos, súlyos mellkasi és hasi sérülései miatt gépre kellett tenni" - mondta Faiz Amairi, a szekszárdi kórház orvosa az MTI-nek.

Kihallgatására egyelőre nincs mód, a szerdai tragédia helyszínén azonban búcsúleveleket hagyott hátra, köztük a rendőrség számára is, amelyben egyértelműen közli tettét és annak okát. A szerelmi háromszög "feloldására" tudatosan készülő férfi levelében beszámolt arról, hogy vetélytársa "kiiktatására" csak így látott lehetőséget, és tettével lelki fájdalmat akart okozni szerelmének, akit azonban fizikailag bántalmazni nem kívánt. A szóvivő az Indexnek elmondta: az elkövető búcsúlevelet hagyott rokonainak, ismerőseinek is, ezeket a házkutatás során találták meg a rendőrök.

A 40 éves férfi büntetlen előéletű volt, cselekedetét "körültekintően" hajtotta végre, mások testi épségét nem veszélyeztette. Áldozatára négy lövést adott le, az utolsóval a földön fekvő férfit tarkón lőtte. Miután végzett a Szekszárdon közismert férfival, maga ellen fordította a fegyver csövét, és szívtájékra célozva kétszer meghúzta a ravaszt - tájékoztatta az Indexet Daubner Gabriella. A rendőrség előre kitervelten elkövetett szándékos emberöléssel gyanúsítja a férfit.