Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Lövöldözés, autós üldözés a fővárosban

2003.01.10. 10:55
Hiába adtak le célzott lövéseket a rendőrök a menekülő férfi terepjárójára, sikerült megszöknie. A rendőrség hosszasan üldözte az előbb egy lopott Mercedesszel, majd gyalogosan is menekülő autótolvajt. A hajsza során két rendőr és egy járókelő könnyebb sérüléseket szenvedett.
Még keresik azt a lopott gépkocsit vezető férfit, akit tegnap este hosszan üldöztek a budapesti rendőrök. A járőrök hat óra körül, a XX. kerületi Nagysándor József utcában láttak meg egy ellopott Mercedest, amelyik a Baross út felé haladt. Megpróbálták megállítani, de a kocsi vezetője nekihajtott a keresztbe álló rendőrségi autónak, félrelökte, majd beleütközött egy BKV-busz hátuljába.

Lövések az éjszakában

Ezután a buszt kikerülve egy másik személyautóval ütközött. Az üldözött sofőr kiugrott a járműből, egy darabig futva menekült tovább, majd a Baross úton beugrott egy mellette lelassító terepjáróba. A rendőrök két lövést adtak le a terepjáró kerekeire, de nem tudták megállítani.

Az ütközésekben egy nő könnyebb sérüléseket szenvedett, és megfigyelésre a rendőrautóban ülő járőröket is kórházba szállították, mivel mellkasi fájdalmakra panaszkodtak. Az ügyben a BRFK indított nyomozást.