Benedek
-4 °C
5 °C

Szűz Mária adott egymillió dollárt

2001.04.15. 14:52
Egy kolumbiai család - kinél közel 1 millió dollár találtak a vámosok - azt mondták, hogy a pénz Szűz Mária megjelenésével együtt hullott kezükbe. A kolumbiai törvények szerint a tízezer dollár feletti összegeket be kell jelenteni a határnál.

A bogotai nemzetközi repülőtéren a vámosok közel 1 millió dollárt találtak egy kolumbiai családnál. A három felnőttből és két kiskorú gyermekből álló csoport a pénzt utazótáskájukba, gyermekeik ruhájába és csecsemőjük pelenkájába rejtették el.

A zöldhasúak az égből hullottak

A kolumbiaiak Spanyolországból utaztak vissza hazájukba. A vámosok a pénz eredete után érdeklődve, azt a meglepő választ kapták a csoport egyik női tagjától, hogy Szűz Mária megjelent előttük a spanyolországi úton, és a zöldhasú bankók a Szűzanya jelenésével egyidejűleg hullottak kezükbe.

A csoport felnőtt tagjait letartóztatták. Kolumbia a világ legnagyobb kokain termelője, a drogcsempészet központja. Az országba bejelentés kötelezettsége és eredet megjelölése nélkül tízezer dollárt lehet bevinni, az ennél nagyobb összegeket be kell jelenteni. Az intézkedés célja a drogcsempészetből származó pénzeket felkutatni, és lefoglalni.