Valér
4 °C
8 °C

Bush a 200 dollároson

2001.01.31. 14:06
,,Mi szeretjük a brokkolit", ,,Amerika megérdemli az adócsökkentést" feliratokkal és a jelenlegi elnök, George W. Bush arcképével díszített 200 dollárossal fizetett egy gyorsétterem vendége egy kisvárosban. Az eset azért is furcsa, mivel Amerikában 200 dolláros bankjegy egyáltalán nem létezik.
Az egydolláros a legtöbbet használt bankó az Államokban
Bár alig tíz napja az Amerikai Egyesült Államok elnöke, George W. Bush máris egy bankjegyen szerepel. A hamis 200 dollárossal - amelyen a jelenlegi elnök arcképe található - egy Kentucky állambeli városkában, Danville-ben fizetett két dolláros fogyasztásáért a DairyQueen étterem vendége - írja a Reuters. A pénztárosnőnek nem tűnt fel a csalás, annak rendje módja szerint visszaadott a vásárlónak 198 dollárt - valódi bankjegyekkel.

A dollár több vicces elemet is tartalmaz: a jelenlegi elnök arcán kívül a bankjegy hátoldalán ,,Amerika megérdemli az adócsökkentést", ,,Nem kell több botrány" és ,,Mi szeretjük a brokkolit" feliratok találhatók. Az utolsó felirat arra utal, hogy a jelenlegi elnök apja, George Bush köztudottan utálja a zöldségeket.

A valóságban 200 dolláros bankjegy egyáltalán nem létezik. A pénztárosnő hanyagságát azzal próbálta magyarázni, hogy a bankjegy zöld volt, mint minden más amerikai dollár. Mivel 200 dolláros nincs, a gyorsétterem vendégét pénzhamisítással nem, de csalással és lopással vádolják - ha egyáltalán elfogják.