Virág
0 °C
2 °C

Dárdával támadtak főnökükre a kirúgott munkások

2003.06.14. 13:00
Tettlegességig fajult a Volvo indonéziai kirendeltségének bérvitája. Harmincegy kirúgott munkás a menedzserek eltávolítását és 1,2 millió dollárt követelt. Sikertelenségükön felháborodva dárdát ragadtak, és hátba döfték a vállalat svéd igazgatóját.
Dárdákkal támadtak volt főnökükre egy indonéz Volvo-kereskedés kirúgott alkalmazottjai - jelentette az AP. A balikpapani kirendeltség dolgozói nem tudtak megállapodni a kereskedés svéd igazgatójával, az elmérgesedett vita végén egyszerűen hátba döfték Michael Olssont.

Gengszterségéről ismert ifjúsági szervezet

Olsson az arcán is megsérült a harcban. Az indonéz rendőrség négy támadót letartóztatott - írja az AP. Hármukat nemrégiben 28 társukkal kirúgták. A negyedik támadó egy "gengszterségéről ismert" jobboldali ifjúsági szervezet tagja volt - nyilatkozta az AP-nek a kelet-kalimantani rendőrség egy munkatársa.

A kirúgott munkások 1,2 millió dolláros - azaz fejenként közel negyvenezres - kértérítést követeltek, valamint nyolc cégvezető kirúgását is. Olsson ebbe nem ment bele. A támadás után a cégvezetőt Borneó szigetén szállították kórházba - írja a Blekinge Laens Tidning című svéd hetilap.

Keményen tárgyalnak

Az AP szerint Indonéziában kifejezetten gyakoriak az akár tettlegességig is fajuló munkahelyi viták. Az utóbbi időben kevesebb külföldi befektető érkezik az országban, többek szerint a pénzt követelő helyiek blokádjai és támadásai miatt.