Valér
-2 °C
0 °C

Vádemelés Stohl ellen

2002.08.29. 14:03
Akár tárgyalás nélkül is ítéletet hozhat Stohl András ügyében a dunakeszi városi bíróság. Az ügyészség vádat emelt az ittasan balesetet szenvedő műsorvezető ellen, és amennyiben Stohl elismeri bűnösségét, harminc napon belül ítélet születhet.
Vádemeléssel továbbította Stohl András ügyét a városi bíróságnak a dunakeszi ügyészség. A vád tartalmáról sem az ügyészség, sem Sági Éva, a városi bíróság elnöke nem kívánt felvilágosítást adni. "Nem lenne etikus, ha a vádlott a sajtóból értesülne a vádakról" - érvelt Sági. A bíróság akár szeptemberben is dönthet az ittasan autóbalesetet szenvedő tévés műsorvezető ügyében.

Ítélet tárgyalás nélkül?

"Két lehetőség van, a bíróság vagy lefolytatja a tárgyalást, vagy tárgyalás nélkül, harminc napon belül ítéletet hoz" - mondta el az elnök. Ez utóbbira kisebb súlyú bűncselekményeknél van lehetőség, amennyiben a vádlott elismerte bűnösségét. Sági nem nyilatkozott arról, hogy Stohl esetében melyik eshetőségre lehet számítani.

Döntött

Az RTL Klub műsorvezetője július 6-án szenvedett balesetet, amikor autójával Gödöllő és Aszód között felborult. A színészt fejsérülésekkel és csonttörésekkel szállították kórházba. A baleset időpontjában Stohl alkoholszintje közel két ezrelék volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!