Eleonóra
-1 °C
2 °C

Éjszaka tombolt a szél

2005.12.17. 09:49
Főként a fővárosban, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondokat az erős szél.

A nagy szél miatt egy családi ház lakhatatlanná vált Sátoraljaújhelyen, a tűzoltóknak országszerte összesen mintegy 250 alkalommal kellett kivonulniuk az éjjel leszakadt villanyvezetékek, kidőlt fák, letört ágak, árokba csúszott autók miatt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek szombaton.

Az egy napi átlagos vonulás több mint kétszeresét teljesítették a tűzoltók az éjszaka. Főként a fővárosban, valamint Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozott gondokat az erős szél - tette hozzá Dobson Tibor.

Borsod megyében, Sátoraljaújhelyen egy családi házra rádőlt a szomszéd épület kéménye, a ház lakhatatlanná vált, az ott élő négytagú családot másutt kellett elhelyezni. Pest megyében főként Gödöllő és Vác térségében kellett sokszor kivonulniuk a tűzoltóknak, a 30-as út emelkedő szakaszain a lefagyások miatt elakadtak az autók. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyében több helyen árokba csúsztak a síkos utakon - mondta a szóvivő. Személyi sérülés nem történt - tette hozzá.

Bár csak 1-2 centiméter hó esett, a hétvégén kirándulni indulók már télies útviszonyokra számíthatnak a hegyi utakon - figyelmeztetett Dobson Tibor.