Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Egy budaörsi irodában ölték meg Szlávyt?

2004.02.12. 08:57
A rendőrség Szlávy Bulcsu vérnyomaira bukkant W. László vállalkozó Budaörsi irodájában - értesült a Népszabadság. Ez a tény szintén azt a feltételezést erősíti, hogy 1997. július 31-én W. irodájában (illetve, egy ahhoz tartozó helyiségben) ölték meg a "Balaton királyát".
Szlávyt minden jel szerint testőrei "adták el". Emberei augusztus első napjaiban már Boros Tamásnak dolgoztak. Erre utal továbbá, hogy röviddel Szlávy eltűnése után egyik testőre már az ő autójával közlekedett. Amikor valaki rákérdezett, hogy került hozzá a kocsi, csak annyit mondott: "Ez a főnök hagyatéka."

Alvilági körökben is furcsállották (és furcsállják ma is), hogy milyen hosszú ideig nem kereste a rendőrség Szlávy Bulcsut - írja a Népszabadság csütörtöki számában. Az sem szúrt szemet a hatóságoknak, hogy a férfi érdekeltségei egyik napról a másikra Boros Tamás ölébe hullottak.

Az éjszakai élet akkori erőviszonyaiban jártas forrásaink szerint Szlávy meggyilkolásához vélhetően közük lehetett azoknak a szlovák bűnözői köröknek, amelyek egy évvel később az Aranykéz utcában Borossal is végeztek.

Megriadtak a "megtértek"

Szlávy holttestének előkerülése, feltételezett gyilkosának és egykori testőreinek meggyanúsítása némi riadalmat keltett az éjszakában - tudta meg a Népszabadság. Sokan komolyan hitték, hogy a nyomozók tudomásul vették: soha nem oldják meg a 90-es évek második felében elkövetett robbantásos, leszámolásos ügyeket.

Amióta a Balaton királyának eltűnésének okaira fény derült, az alvilág újra forrongani kezdett. Az egykori maffiaháború még élő és szabadlábon lévő szereplői, akik közül többen legális vállalkozásokba kezdtek, és szeretnék végleg elfeledni maffiózó múltjukat, a Szlávy-ügy kapcsán most azt vizslatják, vajon az ő bűncselekményeikre fényt derülhet-e még. Sokan tartanak attól, hogy a régi bűnök bizonyítására alkalmas nyomok eltüntetése esetleg újabb alvilági leszámolásokat okozhat.