Auguszta
-4 °C
2 °C

A Gellérthegyről rajzhattak ki a harapós zöld lombszöcskék

2005.07.20. 13:23
Már a lakásokat sem kímélik a zöld lombszöcskék, amelyek olvasóink szerint hosszában akkorák, mint amekkoráknak az állatkert szerint kiterjesztett szárnnyal, széltében lenniük kellene.

Gellérthegyi bázis

Ezekben a napokban - párzási időszakban - zöld lombszöcskék tűntek fel a fővárosban. Olvasónk tippje szerint a "Gellérthegy felől rajzottak ki ezek a jószágok".

A magát veszélyben érző zöld lombszöcske akár véres harapást is okozhat, ezért az állatkert felhívta a figyelmet, hogy óvatosan bánjunk a közelünkbe kerülő példányokkal.

Csak óvatosan, nem bánt!

"A szöcskékkel kapcsolatban jegyezném meg, hogy az első cikkben leírt testméret egyáltalán nem túlzás, már két ilyen szöcskét találtunk Bartók Béla úti (!) lakásunkban, az egyik 10, a másik 8 cm volt fejétől a szárny végéig" - írta egy olvasónk, aki egy közértben is felfedezett egy példányt.

A Fővárosi Állatkert szerint viszont nem létezik, hogy ekkora példányok repkednének alkonyattájt Budapesten.

A Fővárosi Állatkert keddi közleménye szerint a zöld lombszöcskék rajzása miatt a napokban "pánikszerű telefonhívások árasztották el az Állatkertet, amelyekben a szöcskék veszélyességéről érdeklődnek". Ennek ellenére az állatkert munkatársai megnyugtatnak mindenkit, hogy "nem kell rettegve az utcákat járnunk attól tartva, hogy a zöld lombszöcskék áldozatává válunk!"