Hasba szúrta magát a férj

2000.07.24. 14:07
Két nap alatt göngyölítettek fel egy eltűnési ügyet a BRFK munkatársai - ismertették a hétfői sajtótájékoztatón. U. Jánosné eltűnését június 10-én jelentették lányai, miután férje szerint az asszony vidékre utazott. A vidéki rokonok felkutatása után összeállított iratot múlt hét szerdán kapták kézhez a BRFK illetékesei, akik az iratok alapján bűncselekményre gyanakodtak.
U. Jánost a rendőrök már másnap megkeresték lakásán, de miután nem nyitott ajtót, egy közel lakó rokon segítségével hatoltak be a házba. A férfi a rendőrök érkezésekor hasba szúrta magát, ám túlélte az öngyilkossági kísérletet. U. Jánost a kórházba szállították, és egy hullakereső kutya segítségével a nyárikonyha pincéjében, negyven centi mélyre elásva találták meg a felesége holttestét.

A tettes kórházban tett részleges vallomása alapján a rendőrök rekonstruálták a történteket. U. Jánosné és férje között nem volt felhőtlen a kapcsolat: a feleség előző házasságából származó lányai szerint a házban nem volt ritka a verekedéssel végződő konfrontáció, ám mindez a családban maradt, feljelentést az asszony egyszer sem tett.

Legutóbb, idén június 9-én este a házaspár azon kapott össze, hogy meglátogassák-e vidéki rokonaikat, vagy sem. A férj egy kalapáccsal leütötte házastársát, és ezzel véget vetett a vitának. A férfi egy éjszakán keresztül gondolkodott azon, mitévő legyen, végül úgy döntött, elássa a holttestet.