Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Epilepsziás rohamot kapott Tánczos Gábor

2001.11.20. 12:09
Epilepsziás rohamot kapott az ügyész beszéde közben Tánczos Gábor, a körmendi gyermekgyilkosság vádlottja. Mivel a fiatalember a nyugtatóinjekciótól elaludt, ezért a pert ismét elnapolták. A 19 éves férfit három éve vádolják azzal, hogy 1998. április elsején az iskolából hazatérő 11 éves Zsófiát egy cserépszoborral leütötte, majd az áldozat torkát késsel átvágta.
Már több mint három éve húzódik a körmendi gyermekgyilkosság ügye. A 11 éves Zsófia meggyilkolásával vádolt Tánczos Gábort elsőfokon már 13 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A jogerős, másodfokú eljárás ítélethirdetését múlt hétre tűzték ki, ám a 19 éves fiatalember idegrohamot kapott a védőbeszéd alatt. A tárgyalást keddre napolták el, de Tánczos szervezete ismét föladta, ugyanis ezúttal epilepsziás rohamot kapott.

Tánczosnak mai rosszulléte miatt a kirendelt orvos nyugtatóinjekciót adott, ám a fiatalember ettől elaludt. A férfit igazságügyi orvosszakértő vizsgálja majd meg a sorozatos rosszullétei miatt. A büntetőper várhatóan néhány hét múlva folytatódik - értesült a Havaria Press. A vádlott ügyvédje szakértői véleménnyel próbálja bizonyítani, hogy a tragédia helyszínén azért kerültek nyomok Tánczos ruhájára, mert a bűnjeleket nem megfelelően kezelték.

Mint ismeretes a vád szerint Tánczos Gábor 1998 áprilisában brutális kegyetlenséggel végzett Körmenden a 11 éves Zsófival. Eszerint a résre nyitott lakásajtón bement, majd dulakodni kezdett a kislánnyal. Közben egy juhászt ábrázoló kerámiát is a fejéhez vágott, majd elvágta a torkát. Tánczos a rendőrségen önként jelent meg, s azt állította, hogy a gyilkosság előtti napokban egy gyanús nőt látott a környéken, még pontos személyleírást is adott róla. A tragédia után néhány héttel azonban beismerő vallomást tett, amit hónapokkal később végérvényesen visszavont.