Botond, Mózes
EUR 385,58 Ft
USD 369,73 Ft
12 °C
29 °C

Tűz a tatabányai erőműben

2003.02.08. 17:37
Szombaton nem sokkal dél előtt eloltották a Vértesi Erőmű Rt. tatabányai fűtőerőművében, feltehetőleg kábelhiba miatt keletkezett tüzet. A távirati iroda jelentése szerint szombat délelőtt a szénszállító szalag és a rajta lévő szén is lángot fogott, valamint kigyulladt a villamos vezénylő épülete.
fotó: Havariapress
A tűzoltókat 10 óra 4 perckor értesítették, 11 járművel, több mint 40 emberrel indultak a helyszínre. A tűzoltóság Komárom-Esztergom megyei ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy kiérkezésükkor a szénszállító-szalag, az azon lévő szén és a villamos vezénylő épülete égett.

A tűz nagysága miatt négyes, kiemelt fokozatú riasztást rendeltek el, a helyszínre riasztották a komáromi, a nyergesújfalui és a székesfehérvári tűzoltókat is. Az MTI információi szerint a vezénylő épületében mintegy 20-an tartózkodtak; mindannyian ki tudtak menekülni a lángok elől, személyi sérülés nem történt.

A tűzoltók már 12 óra előtt megkezdték az utómunkálatokat a helyszínen. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte az MTI-vel, hogy a távfűtésben és a villamosenergia-ellátásban nem lesz fennakadás. Az üzemeltetéshez szükséges fűtőanyagot Székesfehérvárról rendőri felvezetéssel szállítják az erőműbe.

fotó: Havariapress
A tüzet feltehetően kábelhiba okozta. Lovasi Andrea, a társaság szóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzoltók egyórás megfeszített munkával oltották el tüzet. A keletkezett kár az első becslések szerint 50-100 millió forint, a helyreállítási munkálatok 2-3 hétig tartanak majd.

A szóvivő megerősítette: Tatabánya távfűtésében nincs fennakadás. Az erőmű különben több mint 20 ezer lakás és 100 közintézmény fűtését biztosítja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek